Penso: l'Osonosfera i les #biblioteques2_0

Des d'Osonosfera s'ha engegat una campanyaa través d'un blog de nova creació, per parlar de les biblioteques 2.0. (esteu tots convidats a participar-hi)

Es un tema interessant per parlar-ne!
Jo sóc usuària de biblioteca, és un espai que sempre m'ha agradat. Sovint una mena d'oasi del món que va cada cop més depressa. Quan hi vaig, és per dedicar-me a llegir una bona estona o a buscar també una bona estona un llibre o informació que necessito o em sembli interessant...
Penso que per aquests motius, hi ha molta gent que encara anem a les biblioteques.
Penso que malgrat hi haurà llibres electrònics, segurament no estaran a l'abast de tothom i per tant, continuarà tenint sentit que hi hagi les biblioteques. Una biblioteca és un espai democràtic, on tothom pot obtenir el que necessita...
Penso que una biblioteca 2.0 no serà aquella que tindrà llibres electrònics només, sinó que serà la que crearà un espai comú amb totes les eines 2.0 i serà capaç d'aglutinar cultura. Serà capaç de fer trobades entre gent amb inquietuts culturals, fomentarà espais de debat..... i tot allò que ens poguem imaginar i crei cultura.
Penso que la biblioteca serà un lloc on l'usuari trobarà personal que l'ajudarà en la cerca del contingut que necessiti, utilitzant les eines que tingui el seu abast....

Continuaré donant-hi voltes!

Comentaris

Ramona Claparols ha dit…
Molt bonic aquest article. Jo penso el mateix que tu sobre el servei que han de fer les biblioteques.
JOSEP COMAJOAN ha dit…
Especialment d'acord en l'últim punt, el referit a la figura del bibliotecari. Igual que penso que evolucionaran les eines i les tecnologies, però la figura del periodista continaurà sent necessària, per traslladar allò que se sap a un recepto que vol que li escullin les notícies més importants i, ara més que mai, separar el gra de la palla, també hi haurà el bibliotecari (o com se'n digui) que recopilarà informació i la recomanarà a l'usuari en funció del que li demani. Bona reflexió, Immaculada. De tota manera, ens queda molt per veure, diria.
J ha dit…
Interessant post Imma.
Ester Vivó ha dit…
Imma i Josep, com a bibliotecària us agraeixo el fet que valoreu l'important paper que juga el nostre col·lectiu professional.
Atendre a l'usuari d'una biblioteca no significa només fer-li el préstec i el retorn de documents; és molt més que això, cal que darrera la nostra feina hi hagi una ètica professional a seguir, que ens estiguem formant periòdicament per a fer front als nous reptes que se'ns plantegen, que siguem una mica psicòlegs, logopedes, sociòlegs, etc. i, sobretot, que siguem els primers en valorar la importància social de la nostra feina, ja que només així evolucionarem com a professionals i evolucionarà la nostra professió.
Imma, t'haurem de fitxar per fer promo de les biblioteques! De fet ho fas sempre que pots. Tens raó, les bibliotecàries i bibliotecaris cada vegada més som intermediaris d'informació, és com tenir un bon amic, que et diu com pots treure més profit de la vida. Ui, ara potser ens hem passat! També hi ha amics que et desencaminen. Potser a través del món virtual recuperarem la proximitat entre usuaris i professionals. Estaria bé!
Immaculada ha dit…
Núria de Manlleu, ja saps que m'hi tobo molt bé a la biblioteca. A tots plegats us confesso un secret, quan pensava quina carrera m'agradaria escollir, a finals de FP, biblioteconomia va ser una opció molt real, sempre m'ha encisat aquest món!
Bones llegides a tothom!